Stațiunile montane pe timp de varã

Stațiunile montane pe timp de varã

Te-ai saturat de zgomotul si agitatia din stațiunile de pe litoralul? Doriti o vacanțã relaxantã, natura liniºtitoare, ape cristaline si aer proaspat? Mergeti la munte in timpul verii…

Alegeti Bulgaria: Bulgaria este cea mai buna alegere, oferind o multime de statiuni montane, peisaje magnifice, numeroase lacuri, specii interesante din florã ºi faunã, obiective turistice.

Munþii Bulgariei: 30% din teritoriul þãrii este acoperit de munþi care întâmpina toata lumea care vrea sa se bucure de natura frumoasa ºi de relief unic.

Unde sa mergeti neaparat?

Muntii Rila reprezinta cel mai spectaculos lanþ muntos din Bulgaria, cu cel mai inalt vârf Musala (2925m). Satele ascunse dintre munþi sunt o oazã de relaxare oferind cazare confortabila si mancaruri delicioase. Nu ratati sa vizitati Cele Sapte Lacuri. Parcul National Rila, cel mai mare parc national din Bulgaria si unul dintre cele mai mari din Europa. Parcul ofera patru rezervatii naturale – Parangalnitsa, Skakavitsa, Ibar si Central Rila Reserve.

Celebre staþiuni turistice sunt:

Borovets – cea mai veche staþiune montana din Bulgaria care pãstreazã tradiþia unei staþiuni de renume fiind astazi cea mai mare ºi una din cele mai moderne staþiuni de schi din Bulgaria.

Beli Iskar – un sat frumos, potrivit pentru o vacanta de relaxare, oferind case de vacanta, restaurante traditionale unde puteti degusta Rilski Zelnik. Satul este punct de plecare spre numeroase drumeþii montane Sokolets, Yastrebets si Mousala.

Semkovo – oferã condiþii excelente pentru sporturile de iarna ºi in timpul verii este potrivit de turism montan.

Panichishte – situat in inima muntii Rila, in apropiere de Cele Sapte Lacuri si spa statiunea Separeva Banya.

- Muntii Pirin –– locul perfect pentru iubitorii de natura oferind conditii excelente pentru alpinism, trasee pentru ciclism montan, peisaje magnifice, numeroase lacuri, specii interesante din florã ºi faunã, mai mult de 80 varfuri cu inaltime 2500 metri, 113 pestere, 180 lacuri, etc.

Unde sa mergeti neaparat? - Bansko va invita sa va bucurati la o vacanta perfecta tot anul timpului. Lux, spa, vedere spectaculoasa, sporturi, distractie, mancaruri delicioase, cumpãrãturi, relax, sporturi extreme, obiective turistice, evenimente culturale, ciclism montan, hiking, picnics si multe altele – puteti gasi aici!

- Dobrinishte este una dintre cele populare staþiunii, perfecta pentru turism și relaxare.

- Gotse Delchev un centru istoric unic, situat in inima muntii Pirin. Orasul ofera cazare la hoteluri de familie.

- Razlog este locul unde gasiti tot ce aveti nevoie - ape termale și minerale, calarie, hiking, spa, masaje, picnics, restaurante si cluburi de noapte, teren de golf.

- Snadanski - spa & wellness statiune oferind conditii excelente pentru o vacanta relaxanta in timpul verii. Oraºul dispune de hoteluri de lux, care oferã toate tipurile de spa tratament.

- Melnik cel mai mic oraº din Bulgaria, dar foarte atractiv. Numãrul de vizitatori pe zi depãºeºte adesea numãrul de oameni localnici. Oraºul este renumit pentru vinul unic produs în regiune, numeroasele case vechi ºi restaurantele "mehana". Manastirea Rozhen - a Nasterii Fecioarei Maria este cea mai mare manastire din munþii Pirin din sud-vestul Bulgariei, situat la 6 km de oraºul Melnik.