Panichishte

PANICHISHTE
Panichishte se afla la altitudine 1.350 m, la grania Parcului Naional Rila, in sud-vestul Bulgariei lnga Separeva Banya (deasemenea o stațiune balneara) i nu prea departe de oraul Dupnica. Staiunea de schi Panichishte este una dintre cele mai diverse staiuni cu facilitai pentru sporturi de iarna, oferind un excelent raport calitate - pre.
Partii
%LIMG2Staiunea ofer urmatoarele parii de schi: Bekyara: o lungime de 470 m, dotata cu telecabine cu capacitate de 280 de persoane. Se afla vis -a- vis de restaurantul Elenite. Ajdena: o lungime de 400 m cu frnghie de remorcare cu capacitate de 250 de persoane. Aceasta include i trasele pentru copii. Partia de cross-country: se afla sub zona de antrenament Dry Lake. Partia va fi in curand amenajata i pentru biatlon. Cabana Pionerska: o lungime de 400 m cu frnghie de remorcare cu capacitate de 350 de persoane. Aceasta include o partie de sniu cu lungime de 1130 m. Cabana Cele apte Lacuri : traseu cu lungime de 300 m cu bara de remorcare cu capacitate de 250 de persoane. Cabana Lacuri ale Rilei: o lungime de 950 m cu bara de remorcare cu capacitate de 700 de persoane. La staiune sunt disponibile i centru de inchirieri echipament de schi i cursuri de schi cu instructori calificai. n viitor va funciona un telescaun de la cabana Pionerska pana la cabana Lacuri ale Rilei, cu o lungime totala de 2200 m i capacitate de 960 de persoane. Staiunea Panichishte ofer condiii bune de antrenament fizic i posibilitai de diferite sporturi (altitudine 1300 m - 1600m ). Exista i trasee montane pentru competiii de sanii trase de cai. Echipele de fotbal, volei, baschet i alte pot profita de terenul bun de baza de antrenare "Dry lake". nottori i tenisiti pot folosi piscinele i terenurile de tenis disponibile la hotelurile locale.
Cazare
%LIMG9 Panichishte este o staiune atractiva cu cabanele sale confortabile, hotelurile i casele de vacana. Prin traseelor turistice marcate ajungeți la cabanele Skakavitsa, Lozan i Vada i la cele apte Lacuri din munii Rila. In avalul rului Bistritsa alpiniti ajung la Byal kladenetz (Izvorul Alb) sau la cabana Ivan Vazov. Excursie la cabana Skakavitsa dureaza apoximativ doua ore. Traseul se prelungete pana la "Cele apte Lacuri din muntele Rila", cabana "Lacuri ale Rilei" i la cabana "apte Lacuri". In seara va putei bucura de sauna in Panichishte. Sapareva Banya este situata pe drumul spre Panichishte. Istoria oraului este legata de izvoarele minerale i de asta oraul a fost stabilit in apropriere. Odat acest ora a fost un punct important, situat pe drumul de la Macedonia spre Marea Neagra. Aici se afla cel mai cald izvor mineral i singurul geiser din Balcani care inca mai erupe. n prezent interesant de vizitat sunt ruinele excavate a oraului antic Germanea i biserica medievala Sf. Nicola.
Centrul de turism Panichishte
%LIMG8 Centrul de turism Panichishte a fost creat cu finanare de programul PHARE al Uniunii Europene i supravegheat de Ministerul Mediului i Apelor. Centrul este facut dupa modelul unei dintre cele mai renumite centri care se gasesc in rezervatii i parcurile naionale din ntreaga lume. Este primul centru de genul asta creat in Bulgaria. Panichishte este cea mai mare deschiztur naturala care se afla in inima Munii Rila. Multe dintre cele mai populare drumeii montane incep sau trec prin zona. Trasee spre Cele apte Lacuri, Rezervatul i Cascada Skakavica, Malyovitsa, Borovets i monumentul cel mai spiritual i cultural din Bulgaria - Manastirea Rila. Centrul de turism Panichishte ofer turiti informaii despre Parcul Naional Rila. Prin materiale educaionale, programe i evenimente legate de mediul natural vizitatori pot afla mai multe de varietatea plantelor și animalele care locuiesc in regiunea. Centrul ajuta promovarea turismului ecologic i de contientizare a activitilor n cadrul limitelor parcului. Acolo putei sa discutai despre flora i fauna munii Rila, sa va uitai la filme, sa gasii informaii necesare despre traseele montane, sa angajați un ghid montan sau sa bei o ceaca de cafea sau ceai. Hari, cari potale, suveniruri și multe altele pot fi cumparate in magazinul care se afla la primul etajul. Sunt disponibile ziare i reviste. Centrul de turism Panichishte i simplu inima staiunii Panichishte care trebuie sa vizitai!

Comentarii Panichishte

      Mai multe despre Panichishte