Informaii Generale despre Bulgaria

Informaii Generale despre Bulgaria

BINE AI VENIT IN BULGARIA

Informaii Generale

Localizare: Bulgaria este situata in Sud-Estul Europei i ocupa partea estica a peninsulei balcanice. La nord se învecineaz cu România, la vest se mrginete cu Macedonia i Iugoslavia, la est cu Marea Neagra, in sud cu Turcia i Grecia.

Suprafaa: 111.000 kmp.

Relief: foarte diversificat, cu campii intinse i joase, relief montan domol i înalt, vai i chei spectaculoase. Cele mai cunoscute formatiuni montane din Bulgaria sunt Rila, Pirin, Rodopi i Stara Planina.

Clima: moderat continentala Cu influenta Marii Negre in est i a climei Mediteraneene in Sud. Temperatura medie anuala este de 10.5°C. Temperatura medie in Ianuarie este de O°C. Temperatura medie in timpul verii - 30°C.

Populaie: aproximativ 7.8 m persoane. Capitala Sofia are aproximativ 1.2 m locuitori i este cel mai mare ora din Bulgaria. Principalele orase sunt Plovdiv, Varna, Bourgas, Stara Zagora, Ruse i Pleven.

Limba: Bulgara. In majoritatea restaurantelor i hotelurilor se vorbeste engleza, germana, franceza i rusa.

Alfabet: Cyrillic. Insa in zonele de interes turistic informaiile necesare sunt scrise cu litere romane.

Religie: 86% din populaie este crestin ortodoxa, 13% musulmani restul fiind de diferite religii i confesiuni. Biserica este condusa de un Patriarh

Guvernmânt a statului bulgar: Republica parlamentara

Capitala: Sofia (pop. 1,141,000)

Orae Principale: Plovdiv, Varna, Bourgas, Russe, Veliko Tarnovo

Destinaii Turistice: Din punct de vedere turistic, cele mai populare destinaii sunt de-a lungul coastei Marii Negre, staiunile de schi i Spa & Wellness. Cele mai mari staiuni situate pe litoralul sunt Sunny Beach, Pomorie, Sozopol, St Vlas, Albena, Balchic, deservite de aeroporturile principale din Burgas i Varna. Cele mai cunoscute si vizitate statiuni montane din Bulgaria sunt Bansko, Borovets i Pamporovo. Puteti schia i in Sofia la Munii Vitosha.

Spa & Wellness: Bulgaria ofera o bogaie unica de izvoare minerale cu efect terapeutic. Staiunile balneoclimaterice din Bulgaria au traditii care dateaza de secole. Tratamentul cu namol, hidrotermale, bioclimatice i alte proceduri pentru sntate sunt clasate printre cele mai bune din Europa. Bansko ofer cele mai moderne centre de spa pentru relaxare i recreere complet.