Borovets

Borovets este cea mai mare si una dintre cele mai moderne statiuni de schi din Bulgaria, situata in Muntii Rila. Statiunea ofera hoteluri luxoase, restaurante, baruri, magazine. Borovets este o statiune de tipul celor din Alpi care asigura conditii foarte bune pentru sporturile de iarna: ski, ski nocturn, snowboarding, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo, etc. Rezervati online o vacanta la munte in Borovets!

Borovets camera web

camera web: Borovets pozitie: Borovets

Borovets

Localizare: Borovets pstreaz tradiia unei staiuni de renume fiind astazi a doua cea mai mare statiune de schi din Bulgaria. Situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele ale muntilor Mousala, la est de Rila. Asezata la 1390 m deasupra nivelului marii (cele mai inalte parii regsindu-se la 2600 m) Borovets este locul ideal pentru recreere i relaxare.

Informatii: Iernile sunt blande i desigur cu multa zpda! In ianuarie cea mai rece luna temperatura media este 4.8 C. De obicei pantele sunt acoperite cu zpda de la jumatatea lunii Decembrie pana la Aprilie. Borovets este i uor accesibil exista 12 km drum care l conecteaza cu Samokov; Sofia (capitala Bulgariei) este la doar 72 km. Exista i transport cu autocar din Samokov la fiecare 30 minute. Farmecului Borovets poate fi simit cel mai bine in timpul iernii. Echipamentul de schi excelent atrage zeci de mii de iubitori de sporturile de iarna, atat din Bulgaria, ct i din strinatate. Acestia au la dispoziie 58 km de parii, care difera ca grad de dificultate i cu lungime, grupate pe trei regiuni: Sitniakovo, Martinovi Baraki - parii; Markudjik - 4 parii i Yastrebec - 3 parii. Pariile din Yastrebec sunt cele mai bune, majoritatea competiiilor de anvergura din regiune se desfauara aici. Staiunea gazduieste diferite competiii sportive de iarna. Cupa Mondiala de Schi alpin s-a desfasurat de doua ori aici. Traseul de biatlon este unul dintre cele mai bune din Europa. Borovets a fost dezvoltat intr-o staiunea moderna de schi cu hoteluri luxoase, restaurante, discoteci, magazine. Borovets este o staiune de tipul celor din Alpi care asigura condiii foarte bune pentru sporturile de iarna: schi, schi nocturn, snowboarding, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo, etc.

Echipa de salvare in munte: (+359) 887 100 243; (+359) 7503 2450; (+359) 88 1473;

Servicii medicale si stomatologice: Serviciul de urgenta Schi Patrol este disponibil 24 ore pe zi. Ambulana i clinica sunt disponibile, asemeni serviciului de prim-ajutor, pe toate pariile. Spitalul din Samokov este bine dotat i funcionabil. O parte din serviciile medicale i toate serviciile stomatologice trebuie platite in numerar doctorilor (clinicilor). Acetia va vor furniza notele de plata, reetele i facturile necesare continand informatiile cu privire la serviciile prestate i costul acestora, astfel in ct dumneavoastra sa va putei recupera banii de pe asigurari. Este recomandat sa va sunai compania de asigurri pentru a o informa in cazul unei posibile accidentari. Va rugam sa le urmai instruciunile.

Cum ajungem la Borovets

Localizare: Borovets se afla la 72 km de capitala Sofia si la 12 km de Samokov.

Cu autocarul: Exista autocare care au curse regulate sin Sofia pana la Samokov si plecarea din Samokov pana la Borovets, la fiecare 15 de minute. Autocarul opreste in fata hotelului Samokov si pleaca din fata hotelului Ela. Mai multe detalii despre transport privat aici.


Partii de schi in Borovets

Altitudine: 1350 m

Cea mai inalta partie de schi: 2560 m

Lungimea totala a partiilor : 58 km

Cea mai lunga partie: 12 km

Direcia de pant: Nord Cross country

Sistem de lift: 1 Gondola lift, 2 High Speed Quad Chair lifts, 1 Fixed Grip Quad Chair lift, 10 Surface ski lifts, baby drag lifts. 19 partii de schi cu lungime totala 58 km ofera conditii excelente turistilor de la Decembrie pana la Aprilie. Exista trasee de ski pentru incepatori, pentru intermediari si avansati. Borovets are trei centre de schi: Centrul de schi Borovets, incepand de la 1337 m altitudine pana la 1780

Centrul de schi Yastrebetz - de la 1340 m pana la 2369 m.

Centrul de schi Markudjik - de la 2340 m pana la 2550 m.

Cross Country: Traseele sunt cu lungime 35 km. Statiunea ofera facilitati pentru biatlon.

Schi sarituri: disponibil la Schi centrul Borovets. Se poate schia pe timp de noapte, cu nocturna, pe partia opusa hotelului Rila, de la ora 17.00 pana la 22.00.

Trasee de schi Dificultate Lungime [m] Inclinare [m]
Sitnyakovo 1a Partii iluminate 5800 400
Sitnyakovo 1b Intermediu 4000 230
Sitnyakovo 2 Intermediu 4000 250
Yastrebets 1 Intermediu 3200 860
Yastrebets 2 Intermediu 3000 650
Yastrebets 3 Intermediu 2350 617
Markujik 2A Partie dificila 1300 280
Martinovi Baraki 3 Intermediu 1260 320
Markujik 3 Intermediu 1240 390
Martinovi Baraki 4 Partie dificila 1240 302
Markujik 1 Intermediu 1220 220
Martinovi Baraki 1 Partii iluminate 1160 340
Martinovi Baraki 2 Intermediu 1160 280
Sitnyakovo 3 Intermediu 1000 220
Yastrebets 0 Partie dificila 800 0
Markujik 0 - beginners piste Incepatori 600 0
Markujik 2B Partie dificila 0 0
Haramiya Partii iluminate 0 0
Rila Partii iluminate 0 0
Iglika Partii iluminate 0 0
Rotata Incepatori 0 0
Cherveno zname Partie dificila 0 0
Musalenska pateka Partii iluminate 0 0
Funpark Intermediu 0 0
Sitnyakovski pat Partii iluminate 0 0
Partii iluminate 0 0
Cross country 0 0

Apres ski

In Borovets gasii o mulime de baruri, cafenele, cluburi de noapte si discoteci. Viaa de noaptea in Borovets este excelenta, fiind cunoscut faptul ca aici sunt cele mai interesante petreceri.

Personalul cluburilor si barurilor este recunoscut pentru amabilitatea de care da dovada. Majoritatea localurilor sunt deschise pana spre dimineata, oferind reduceri „happy hour”. In cluburile sunt prezentate show-uri speciale, iar muzica preferata este dance internationala.

Aici puteti gasi restaurante si tavernele cu specific bulgaresc care ofera muzica national folk si dansuri tradiionale ca "horo".

  Hoteluri recomandate

  Borovets ofera cazare in hoteluri de lux si vile confortabile. Dup ce ai ales un hotel in Borovets v rugm s completai formularul de rezervare i un reprezentant al nostru va lua legatura cu dumneavoastra.

   Locuri de vizitat in Borovets

   V recomandam sa vizitai celebra Manastirea Rila.
   Putei, de asemenea, sa mergei la castelul “Carska Bistrica”, situat la 10 min de mers pe jos de la centrul staiunii.

   Samokov – minunatul oras de la poalele muntelui Rila, situat pe drumul principal spre Borovets.
   Malyovitsa - este o locaie recunoscuta pentru turism și alpinism.
   Govedartsi – este locul ideal de petrecere a unuei vacante relaxante la munte. La dispozitie turistilor este un traseu de ski pentru incepatori si intermediari.
   Panichishte – o statiune montana oferind conditii excelente pentru sporturi de iarna, situata langa Sapareva Banya.
   Beli Iskar – un sat frumos, potrivit pentru vacanca Dvs. Relaxanta.
   Cele Sapte Lacuri din Muntii Rila – este cel mai pitoresc, cel mai mare si cel mai vizitat grup de lacuri din muntii Rila. Fiecare lac glaciar este denumit in functie de forma sa.

   Comentarii Borovets