Uzana

Uzana este o locaie cu semnificaie istorica. Situata drept pe poalele Ispolin Summit-ul la altitudine de 1420 m deasupra nivelul marii. Ascunsa in paduri vechi de stejar, cunoscuta ca “poarta geografica” a Bulgariei, staiunea se afla la 22 km distana de oraul Gabrovo.
Centrul de schi
%LIMG11 Zona de schi in Uzana este situata la altitudine 1300-1400 m deasupra nivelul marii i este una dintre cele mai frumoase pari din Munii Balcani (Stara Planina). Staiunea ofer posibilitai excelente pentru sporturile de iarna i turism ecologic. Situata in apropriere cabana Uzana face parte din drumul internaional de mers pe jos care ajunge pana la malul Marii Negre. %RIMG12 Pe tot parcursul anului staiunea ofer condiii minunate de relaxare. Timpul de vara este potrivit de drumeii montane, ciclism i calarie iar timpul de iarna pentru sporturile de iarna. Sezonul de schi incepe de la jumatatea decembrie i se termina la inceputul aprilie. Partiile de schi in Uzana sunt cu o lungime totala de 3 km. %LIMG14Zona ofer o partie de schi pentru profesioniti care este cu o lungime 1300 m i este echipata cu teleschiuri Pomagalski. De fapt aceasta este cea mai lunga partie din zona. Parte din echipamentul este construit cu ajutorul oraului Tune din Elveia. Sunt disponibile i alte 7-8 partii mai mici, care sunt pentru ncepatori. Muli straini vin aici pentru a combina vacana lor in Munii Balcani cu vizita obiectivelor culturale din regiune. Din cauza asta intreprinzatorilor in turism ofer cursuri speciale pentru cei care vreau sa afla mai multe despre poporul, cultura i obiceiurile bulgarilor.
Cazare
%LIMG8Echipei BulgariaSchi recomand hotel Prima pentru vacana dvs. Micul hotel "Geographic centre" este plin de turiti in tot timpul anului. De asemenea turiti pot sa stau i la altele 6-7 hoteluri care ofer condiii bune de relaxare printr-o atmosfera calma i linitita.
Parcul Natural Bulgarka
%LIMG3Uzana este nconjurata de parcul naional Balgarka, care este renumit de padurile sale de oak i diversitate in lumea animalelor. In timpul iernii turiti pot inchiria snii i sa se distreze pe zpad pufoasa.
Lucruri de facut in Uzana
%LIMG7 Staiunea Uzana este un adevarat paradis al iubitorilor naturii. In viitor intreprinzatori locali vor construi trasee de schi care va trece prin parcul natural Balgarka. Staiunile care inconjura Uzana sunt potrivite pentru speleology i alpinism. Posibilitaile de turizm cultural in regiunea sunt inepuizabile. n apropriere se afla Etera - muzeul etnografic in aer liber unde turiti pot invaa mai multe despre meserii bulgareti. Manastirea Sokolovski este situat la doat cateva kilometri de staiunea Uzana. Aproape de staiunea sunt i oraele Bozhenci i Tryavna care au ramas neschimbate de 150 de ani. Uzana este i casa unei rare specii florale incluse in Cartea Roie! Staiunea este atragatoare i cu aerul curat de munte, linitea i darurile naturii. Uzana este i locul de plecare spre multe trasee montane precum vrfurile Shipka i Buzludja. Autoritaiile locale au facut planuri pentru dezvoltarea mai buna de zonele turistice! Sa vedei mai multe despre dezvoltarea Uzana !

Comentarii Uzana

      Mai multe despre Uzana