Stațiunile montane pe timp de var

Stațiunile montane pe timp de var

Te-ai saturat de zgomotul si agitatia din stațiunile de pe litoralul? Doriti o vacanț relaxant, natura linititoare, ape cristaline si aer proaspat? Mergeti la munte in timpul verii…

Alegeti Bulgaria: Bulgaria este cea mai buna alegere, oferind o multime de statiuni montane, peisaje magnifice, numeroase lacuri, specii interesante din flor i faun, obiective turistice.

Munii Bulgariei: 30% din teritoriul rii este acoperit de muni care întâmpina toata lumea care vrea sa se bucure de natura frumoasa i de relief unic.

Unde sa mergeti neaparat?

Muntii Rila reprezinta cel mai spectaculos lan muntos din Bulgaria, cu cel mai inalt vârf Musala (2925m). Satele ascunse dintre muni sunt o oaz de relaxare oferind cazare confortabila si mancaruri delicioase. Nu ratati sa vizitati Cele Sapte Lacuri. Parcul National Rila, cel mai mare parc national din Bulgaria si unul dintre cele mai mari din Europa. Parcul ofera patru rezervatii naturale – Parangalnitsa, Skakavitsa, Ibar si Central Rila Reserve.

Celebre staiuni turistice sunt:

Borovets – cea mai veche staiune montana din Bulgaria care pstreaz tradiia unei staiuni de renume fiind astazi cea mai mare i una din cele mai moderne staiuni de schi din Bulgaria.

Beli Iskar – un sat frumos, potrivit pentru o vacanta de relaxare, oferind case de vacanta, restaurante traditionale unde puteti degusta Rilski Zelnik. Satul este punct de plecare spre numeroase drumeii montane Sokolets, Yastrebets si Mousala.

Semkovo – ofer condiii excelente pentru sporturile de iarna i in timpul verii este potrivit de turism montan.

Panichishte – situat in inima muntii Rila, in apropiere de Cele Sapte Lacuri si spa statiunea Separeva Banya.

- Muntii Pirin –– locul perfect pentru iubitorii de natura oferind conditii excelente pentru alpinism, trasee pentru ciclism montan, peisaje magnifice, numeroase lacuri, specii interesante din flor i faun, mai mult de 80 varfuri cu inaltime 2500 metri, 113 pestere, 180 lacuri, etc.

Unde sa mergeti neaparat? - Bansko va invita sa va bucurati la o vacanta perfecta tot anul timpului. Lux, spa, vedere spectaculoasa, sporturi, distractie, mancaruri delicioase, cumprturi, relax, sporturi extreme, obiective turistice, evenimente culturale, ciclism montan, hiking, picnics si multe altele – puteti gasi aici!

- Dobrinishte este una dintre cele populare staiunii, perfecta pentru turism și relaxare.

- Gotse Delchev un centru istoric unic, situat in inima muntii Pirin. Orasul ofera cazare la hoteluri de familie.

- Razlog este locul unde gasiti tot ce aveti nevoie - ape termale și minerale, calarie, hiking, spa, masaje, picnics, restaurante si cluburi de noapte, teren de golf.

- Snadanski - spa & wellness statiune oferind conditii excelente pentru o vacanta relaxanta in timpul verii. Oraul dispune de hoteluri de lux, care ofer toate tipurile de spa tratament.

- Melnik cel mai mic ora din Bulgaria, dar foarte atractiv. Numrul de vizitatori pe zi depete adesea numrul de oameni localnici. Oraul este renumit pentru vinul unic produs în regiune, numeroasele case vechi i restaurantele "mehana". Manastirea Rozhen - a Nasterii Fecioarei Maria este cea mai mare manastire din munii Pirin din sud-vestul Bulgariei, situat la 6 km de oraul Melnik.