Chepelare

Chepelare este un loc remarcabil unde arhitectura si folclorul s-au pastrat de-a lungul timpului. Orasul este situat in inima muntii Rodopi, la doar 10 km de Pamporovo.

Chepelare este situat de o partea i de alta a rului Chepelarska in inima muntii Rodopi. Chepelare se afla la 222 km de Sofia, la doar 72 km de Plovdiv. Statiunea montana Pamporovo este la doar 10 km distanta. Acolo se afla i cea mai lunga parie de schi din Bulgaria.

Infrastructura bine dezvoltata creaza conditii bune pentru turism si recreere pe intreg teritoriul din Chepelare.

O noua moderna telecabina cu o viteza de 2000 pe ora conecteaza oraul cu Mechi Chal in doar 9 minute la distana 2700 de metri. Cteva teleschiuri mai mici sunt la dispoziie schiorilor. Pariile sunt deschise de la Decembrie pana la Aprilie, depinde de starea zpezi. Chiar n centrul staiunii se afla o parie luminata pentru copii i nceptori.

Echipa de salvare in munte: (+359) 309 58336; (+359) 1475;

Urbanizarea nu a ajuns la aceasta staiune la fel de mult cum a ajuns in staiunile mai mari, deci daca cautai o natura mai pura i dorii sa schiai pentru mai puin bani, aici este staiunea unde trebuie sa veniti.

Cum ajungem la Chepelare

Localizare: Chepelare se afla la 10 km distanta de Pamporovo. Soseaua Internationala E71 Assenovgrad-Smolyan sau Devin-Smolian sunt drumurile principale spre statiunea.

Chepelare este cea mai apropiata statiune de Istanbul si in partea de nord-est a Greciei.

Partii de schi in Chepelare

Sport centrul Chepelare ofera partii de schi cu lungime totala 20 km. Infrastructura bine dezvoltata creaza conditii bune pentru schi. Pariile sunt cu diferite grade de dificultate.

Cea mai populara partie este “Mechi Chal” acreditata pentru competitii internationale dar, de asemenea, ofera si conditii excelente pentru schiorii incepatori. Pentru copii exista partii speciale, partii albastre (usoare) si partii verzii (foarte usoare).

Trasee de schi Dificultate Lungime [m] Inclinare [m]

Hoteluri recomandate

In Chepelare exista multe hoteluri de familie. n timpul iernii staiunea este destul de ocupata i va recomandam sa facei rezervari nainte sa venii. Multe dintre hotelurile sunt de doua sau de trei stele putei vedea unele dintre ei pe stanga acestei pagini. Hotelurile ofera restaurante. Inchirieri de schi sunt dispolibili de asemenea.

  Chepelare se afla la 80 km de Plovdiv , la 230 km de Sofia si la 22 km de Smolyan. Orasul este situat la altitudine 1150 m deasupra nivelul marii.

  Statiunea Chepelare are o adevarata traditie in schi, prima scoala de schi a aparut in 1954.

  In Chepelare se afla doua mari temple ortodoxe. Unul a fost construit in 1835 si este dedicate Sf. Anastasie. Al doilea a fost construit in 1866 dar, 2 ani mai tarziu a fost construita acolo o scoala.

  In oras exista singurul muzeu din Europa - Rhodopi Karst Museum cu elemente carstice, in care este prezentata frumusetea unei pester.

  Comentarii Chepelare

   Mai multe despre Chepelare
   Mai multe hoteluri in Chepelare