Centrul de Sport din Chepelare

Centrul de Sport din Chepelare

Dac ai decis s vizitați Muntii Rodopi, pregtiți va pentru impactul magic cu frumusetea de neinchipuit din zona. Chepelare este situat de o partea i de alta a rului Chepelarska, la 1150 m deasupra nivelului mrii in inima muntii Rodopi, la 222 km de Sofia, la doar 72 km de Plovdiv. Statiunea montana Pamporovo este la doar 10 km distanta.

Chepelare are o adevarata traditie in schi. Prima școala de schi in orașul a fost deschisa in anul 1954. In anul 1969 o Școala de Schi Alpin și Biathlete a fost deschisa in stațiunea. Uni dintre cele mai faimosi schiori din Bulgaria - Mitko Hadjiev, Borislav Kiriakov, Irin Pashliev and Ekaterina Dafovska au absolvit aceasta școala de schi. Din anul 1975 în Chepelare exista o fabric productoare de schi i snowboard.

Sport centrul Chepelare ofera partii de schi cu lungime totala 20 km. Infrastructura bine dezvoltata creaza conditii bune pentru schi. Pariile sunt cu diferite grade de dificultate si sunt impartite in 3 partii principale. Cea mai populara partie este “Mechi Chal” acreditata pentru competitii internationale, cu o lungime de 3250 m., dotata cu 47 tunuri de zapada. Favorita schiorilor medii este Partie Turiștilor cu o lungime de 6 km. Pentru toat lumea, cu un spirit aventuros stațiune ofera o partie de culoare roie cu zapada mare. Chepelare este prima statiune din Bulgaria oferind wireless internet în zona de schi.

Iubitorii sporturilor de iarna au la dispozitie cea mai noua și moderna telecabina cu capacitate 2000 persoane/ora care conecteaza orașul Chepelare cu vârful Mechi Chal. In doar 9 minute ajungeți din Chepelare pe varful Mechi Chal la distanta 2700 m.

Chepelare este un ora bulgaresc cu o atmosfera specifica i care a pastrat pana la astazi tradiiile vechi de secole. Biserica Sf. Atanas; Biserica Sf. Fecioara Maria i Observatorul Rojen. În primvara Chepelare se transform complet, devine un oraș linistit și calm care ofer numeroase oportuniti pentru turismul montan.